× login

Om Saucony Stride Lab

Saucony utvecklar en egen approach till löpanalys med lanseringen av Saucony Stride Lab.

Under våren lanserar Saucony sitt nya Saucony Stride Lab: en innovativ metod för löpanalys som lär känna den individuella löparen – hur löpningen passar in i deras liv, samtidigt som det ger en djupgående analys av deras unika löpsteg. Saucony har skapat Saucony Stride Lab, och tar detta till återförsäljare under 2017, vilket förbättrar löpanalysprocessen.

Saucony Stride Lab har sina rötter i Saucony Lab i Boston, Lexington, som byggts under ledning av och med hjälp av kunskaperna hos Spencer White, Chef Saucony Human Performance & Innovation Lab.

Teamet i labbet i Boston utvärderar kontinuerligt alla dynamiska aspekter av löparens rörelser. Denna forskning har visat att de bästa produktlösningarna kommer när man tittar på löparens hela steg, inte bara det ögonblick när foten träffar marken. Därför är varje sko som kommer från Sauconys labb utformad för att skapa en sömlös fusion av löpare och sko. Saucony tar med sig den här filosofin från labbet i Boston till butiksmiljön i Storbritannien i och med Saucony Stride Lab.

Adrian Gehrig, Nordiskt ansvarig för Saucony, säger: "Vi vill hjälpa våra återförsäljare att ge mervärde till löparna. Det är viktigt att ha en dialog med löparen om deras livsstil och hur de jobbar. Vi måste göra tydligt att löparna kan behöva olika skor olika dagar, för olika slags löpning, så att kroppen får det stöd den behöver."

Löpanalysen i Saucony Stride Lab består av tre höghastighetskameror som placerats så att de utvärderar löparens kroppshållning och löpstil. Kamerorna arbetar synkroniserat så att de läser av löparens löpsteg från flera synvinklar: bakifrån, framifrån och från sidan. Kameran framtill hjälper till med utvärderingen av knärotationen, och sidokameran visar hur mycket ben och knä sviktar vid stöten mot underlaget.

Gehrig säger: "Alla har en egen löpstil, så det är viktigt att höja blicken från foten och analysera hela kroppen. Våra experter kommer att ge sig ut på vägarna med Saucony Stride Lab för att lära upp butikspersonalen så att de kan analysera löparna ur de här tre perspektiven, så att vår feedback håller hög nivå. Att vi kan erbjuda ytterligare individuella data och information till löparen kommer att höja servicenivån drastiskt, och det hjälper personalen i butiken att välja rätt sko.

Spencer White, Vice President of Human Performance and Innovation Lab på Sauconys huvudkontor i Boston, säger: "Resultatet av en session i Saucony Stride Lab är inte ett recept på den perfekta skon, utan en heltäckande förståelse av löparens behov och hur butiker för löpare kan ge ett mervärde som inte finns någon annanstans. Vanligen är det en del av lösningen att man väljer rätt sko, men en analys med Saucony Stride Lab ger också råd om löparens träning för rörlighet, styrka och kondition.

Titta runt på den här webbplatsen så får du veta mer om Saucony Stride Lab, när det kommer till en butik nära dig och hur du bokar en tid.

Registrera